Immunerősítés- vigyázz, kész, tél!

Jön a tél és a hideg. Nagyon nem vártuk ezt, de eljött. Rövidülnek a nappalok, kevesebb napsütés, hosszabb éjszakák és hűvös következik. Jönnek a náthás, megfázós időszakok.

Hogyan készüljünk fel arra, hogy minél kevesebb időt töltsünk betegállományban?

 • rendszeres citrus félék fogyasztása: ízesítsük a vizet citrommal! ne hagyjuk abba a limonádézást, csak mert rossz idő van! így természetes úton vihetünk C-vitamint a szervezetünkbe!
 • fokhagyma kúra: egyszer egy évben fokhagyma kúrát tartani, amellyel erősítjük immunrendszerünket és fokozzuk ellenálló képességünket, csökkentjük a koleszterin szintünket és vérnyomásunk és helyére kerülhet                          30dkg fokhagymát pucoljunk meg és nyomóval törjük össze. Ezt 10 napig áztatjuk minél magasabb %-ú tiszta alkoholban. Majd leszűrjük és megkapjuk a kívánt fokhagyma kivonatunkat. A kúrát a következő képen kell végezni.
  Adagolása:mindig evés elött kell meginni, kevés tejben, gyümölcs-lében vagy vízben elkeverve:
  Reggel – Délben – Este
  1. nap: 1 csepp – 2 csepp – 3 csepp
  2. nap 4 csepp – 5 csepp – 6 csepp
  3. nap: 7 csepp – 8 csepp – 9 csepp
  4. nap: 10 csepp – 11 csepp – 12 csepp
  5. nap: 13 csepp – 14 csepp – 15 csepp
  6. nap: 15 csepp – 14 csepp – 13 csepp
  7. nap: 12 csepp – 11 csepp – 10 csepp
  8. nap: 9 csepp – 8 csepp – 7 csepp
  9. nap: 6 csepp – 5 csepp – 4 csepp
  10. nap: 3 csepp – 2 csepp – 1 csepp
  11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
 • aludd ki magad: sokan nem is gondolják, hogy a megfelelő alvás hiánya milyen sokat ront az ember állapotán
 • szauna, hideg-meleg zuhanyozás:  egy héten 1x serkentsük véráramunkat szaunával, vagy hideg-meleg, váltó zuhanyzással- ilyenkor serkentjük véráramunkat és gyorsítjuk a tisztulási folyamatokat
 • igyunk eleget: nem győzzük hangsúlyozni, télen ugyan olyan nagy szükség van a megfelelő folyadék bevitelre, mint nyáron
 • pre és probiotikumok használata: ezekkel nem csak helyreállítjuk a megfelelő bélflórát a bélrendszerünkben, hanem ezáltal erősítik immunrendszerünket is (egészséges szervezet esetén 2x egy évben érdemes kúra szerűen szedni! )
 • mozogj a szabadban: amíg az időjárás engedi, minden héten 2-3 alkalommal próbáljunk meg a szabadban mozogni, az oxigéndús környezetben történő sportolás nagy hasznára van szervezetünknek.
 • C-vitamin pótlás: nem csak tablettákkal és porokkal tudunk sok C-vitamint szervezetünkbe juttatni. Próbáljuk ki a csipkebogyót, fekete áfonyát, citrusokat, papriká, nyers káposztát
 • méregtelenítő italok: cékla + alma+ narancs vagy cékla+répa+ alma és ezek keveréke, ki hogy szereti, lehet még feldobni gyömbérrel is (reszelve) napi, kétnapi rendszerességgel fogyasszuk!
 • gyógynövényekkel: kasvirág, ginseng, homoktövis…stb. kérjük ki gyógyszerészünk javaslatát!