Márványsajtos lepény

Hozzávalók

40dkg liszt

1,5 dkg élesztő

2,5 dl tej

1 kávéskanál cukor

1 kávéskanál só

12 dkg vaj

Töltelék-

márványsajt ( 20dkg)

krémsajt (20dkg)

2 tojás

1,dl tejföl vagy tejszín 1dl

3-4 paradicsom- lehet koktél is

A meglangyosított tejbe elkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. Majd kovászt készítünk. A kovászt a liszttel és az olvasztott vajjal összekeverjük kb. 20 percig hagyjuk állni, és kelesztjük. egy pite formába kiegyengetjük és villával alaposan megszurkáljuk.  Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a sajtokat- összekeverjük a kétféle sajtot, majd belekeverjük a tojásokat és a tejszínt, majd és sóval, borssal ízesítjük. Bekenjük a tésztánkat a masszával, majd ráhelyezzük a paradicsomkarikákat. kb. 25 percig sütjük. Szórt bazsalikommal díszíthetjük.

Jó étvágyat!