Indiai húsmentes lencse

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kicsi, vagy 1 nagyobb padlizsán
  • 1 db hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 1 db kókusztej konzerv
  • 250 g vörös, vagy sárga lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tandoori masala fűszerkeverék
  • 1 teáskanál curry
  • olíva olaj
  • só, bors

 Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, az olajon megpároljuk. Közben a padlizsánt is megmossuk, felaprítjuk. A megpárolt hagymához adjuk, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a paradicsom konzervvel. Mikor az egész jól összepárolódott, összeturmixoljuk, ezután adjuk hozzá a padlizsánt és puhára pároljuk. Jöhet bele a lencse és a kókusztej is. Összemelegítjük a ragut és ha már minden megpuhult tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!♥