Sok jó receptet találtam, de inkább olyan változatot próbáltam ki, amely nem tartalmaz tojást- így nyugodtabban fogyaszthatjuk nyáron is.
Nem beszélve, akik eleve óckodnak vagy allergiásak a tojásra.
Recept:
5oo gramm Mascarpone
5oo gramm habtejszín (lehet laktózmentes is) -én cukrozatlant használtam
1- habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
egy nagy csomag babapiskóta
egy dl – kávé és benne 2 csepp rum aroma
A tejszínt, a fixálót, a cukrokat összekeverve kemény habbá vertem géppel. Hozzákeverem a mascarpone-t. A kávét egy kis meleg vízzel felhígitottam, két csepp rummal ízesítem- gyorsan belemártom a babpiskóta egyik felét (vigyázni kell, mert nagyon hamar átázik és van, aki nem szereti olyan ázottan a piskótát. Egy edénybe teszem egymás mellé őket, majd egy fél adag mascarpones krémet teszek rá. Még egy sor babapiskóta jön és a maradék krém a tetejére. Tálalás előtt cukrozatlan kakaóval díszítem.
(hűtőben érdemes 3-5 órát hagyni tálalás előtt)
Jó étvágyat!