Hozzávalók 1 főre:
- ¼ közepes méretű padlizsán
- 2 közepes méretű sárgarépa
- 1/8 fej vöröshagyma
- ¼ konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 4 lap lasagne tészta
- 1 evőkanál olaj
- 2 szelet füstölt mozzarella sajt
- só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt sárgarépát és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal és hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Közben a padlizsánt felkarikázzuk, majd csíkokra vágjuk és ezt is a raguhoz adjuk. Egy másik edényben vizet forralunk és 3 perc alatt előfőzzük a lasagne tésztát. A kész ragut a tésztával hőálló edénybe rétegezzük, a tetejére tesszük a sajt szeleteket. Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.
Jó étvágyat! ♥