Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini,
- 2 közepes padlizsán,
- 3 nagy fej hagyma,
- 3 fej gomba,
- 2 nagyobb burgonya (erre főzés és szeletelés után egy kis szerecsendiót szórunk),
- 2 nagy fej paradicsom,
- kecskesajt,
- muszaka fűszer,
- só,
- bors,
Besamel hozzávalói:
- 40 gr liszt,
- 40gr vaj,
- 500ml laktózmentes tej
Elkészítési mód:
Padlizsánokat megmossuk, 1cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, oliva olajon előpároljuk. Burgonyát megfőzzük majd 1cm-es darabokra vágjuk. Hagymát kockára, vágjuk. A gombát a hagymával feltesszük (ha lehet oliva olajjal vagy vajjal készítsük) és pár perc múlva hozzá adjuk a paradicsomot, cukkinit is. Egy ragut készítünk, jól meg sózva, borssal és görög fűszerkeverékkel.
Egy vajjal kiket jénaiba alul padlizsán karikákat, majd burgonya karikákat helyezünk, erre jön a ragu, jöhet még egy réteg padlizsán a végén pedig megszórjuk kecskesajttal- majd nyakon öntjük besamellel.
A sütőbe letakarva 15 percig sütjük, majd leszedve a takarást addig, amíg szép színe nem lesz a besamelnek.
Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat! ♥