Vega muszaka

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini,
  • 2 közepes padlizsán,
  • 3 nagy fej hagyma,
  • 3 fej gomba,
  • 2 nagyobb burgonya (erre főzés és szeletelés után egy kis szerecsendiót szórunk),
  • 2 nagy fej paradicsom,
  • kecskesajt,
  • muszaka fűszer,
  • só,
  • bors,

Besamel hozzávalói:

  • 40 gr liszt,
  • 40gr vaj,
  • 500ml laktózmentes tej

Elkészítési mód:
Padlizsánokat megmossuk, 1cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, oliva olajon előpároljuk. Burgonyát megfőzzük majd 1cm-es darabokra vágjuk. Hagymát kockára, vágjuk. A gombát a hagymával feltesszük (ha lehet oliva olajjal vagy vajjal készítsük) és pár perc múlva hozzá adjuk a paradicsomot, cukkinit is. Egy ragut készítünk, jól meg sózva, borssal és görög fűszerkeverékkel.

Egy vajjal kiket jénaiba alul padlizsán karikákat, majd burgonya karikákat helyezünk, erre jön a ragu, jöhet még egy réteg padlizsán a végén pedig megszórjuk kecskesajttal- majd nyakon öntjük besamellel.
A sütőbe letakarva 15 percig sütjük, majd leszedve a takarást addig, amíg szép színe nem lesz a besamelnek.

Vigyázat, gyorsan fogy!

Jó étvágyat! ♥