Aranygaluska

Hozzávalók 7 főre (kb. 21 db):

Tészta

  • 1,2 dl tej
  • 1 db M-es tojás
  • 130 g sima liszt
  • 120 g zéró-6-lisztkeverék
  • 20 g eritritol
  • 20 g élesztő
  • 25 g olvasztott vaj
  • egy csipet só
  • reszelt citromhéj
  • hintéshez: 100 g darált dió és 70 g eritritol keveréke, 100 g olvasztott vaj

Öntet

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 40 g eritritol

Tápanyagtartalom 1 adagban (kb 3 db):

441 kalória, 30 g szénhidrát, 16,1 g fehérje, 27,1 g zsír, 7,6 g élelmi rost

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját tegyük egy tálba, csak arra ügyeljünk, hogy a só és az élesztő ne találkozzon egymással. Gyúrjuk, amíg össze nem áll, majd 30 perc pihenő következik, amíg szépen megkel. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 cm vastagra és szaggassuk ki egy 5-6 cm-es szaggatóval. Tegyük jó szorosan egy tortaformába és locsoljuk meg a vajjal, majd szórjuk meg a diós keverékkel és kelesszük megint 30 percet. 170 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül. Közben gyorsan elkészítjük az öntetet. 5 evőkanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a többi tejet az eritritollal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingporos keveréket és sodó állagúra főzzük. A kihűlt sütit ezzel az öntettek tálaljuk.

Jó étvágyat!♥